DEPO ÇADIRI HAKKINDA

Neden Depolama Alanı İçin Çadır Yapı

Modern dünyada sektörün hızına yetişebilmek ve acil ekonomik çözümler sağlamak için üretici firmalar, ithalatçı firmalar, ihracatçı firmalar ve tüm sektörlerin acil ve ekonomik depo alanlarına ihtiyaç duymaktadır. Gezen Çadır  olarak depo çadırı üretimi ve imalatı ile ihtiyaç halinde olağan üstü hizmet ve kolaylık sağlamaktayız. Depo çadırı sistemlerini devreye almaktadır. Bu sistem hem sürdürebilirliği geliştirmek hem de ekonomik çözümler elde etmenin başlıca yollarındandır. 

Depo Çadırı Nasıl Olmalıdır?

Depolanacak ürüne göre çok farklılıklar gösterse de, alanınızın ölçüsüne uygun depo çadırı yapılabilmektedir. Orta ve yan yükseklik ölçüsü size göre ayarlanabilmekte havalandırma ve ışıklandırma sistemi istediğiniz şekilde optimize edilebilmektedir. Depo çadırı yapılarında sınırsız ölçü ve imkan bulunmaktadır.

Depo Çadırı Yalıtımı Nasıl Olmalıdır?

Depolanacak ürüne göre çok farklılıklar gösterse de, yalıtım ve diğer detaylar sayesinde tüm ürünler depolanabilir. Soğuk ve sıcak yalıtımlı depo çadırları ile istediğiniz ürünü rahatlıkla depolayabilirsiniz. Bu sistemleri seçerken alanınızın ölçüsü ve depolanacak ürün bilgisini firmamızla paylaşmanız halinde gerekli tecrübeye sahip satış ekibimiz size her konuda destek sağlayacaktır.

Depo Çadırı Zemini Nasıl Olmalıdır?

Depolanacak ürüne göre zemin yıkanabilir temizlenebilir beton ve türevleri olmalıdır, toprakta kullanım mümkündür fakat kullanıcı için yorucu olabilir. Bugün için en verimli zemin seçeneği kilit taş seçeneğidir, hem içeride su birikmesi yaptırmadan toprağa aktarır hemde temizliği oldukça kolaydır. 

Depo Çadırı Yan ve Orta Merkez Ölçüsü Nasıl Olmalıdır?

Depo çadırında istediğiniz ölçüde üretim mümkündür. İçeri araç girişi olacak mı forklift çalışması olacak mı gibi sorulara alacağımız cevaba göre yan ve orta yüksekliği belirleyebiliriz. Genel olarak depo çadırı yan yüksekliği 2-3m merkez yüksekliği 6-9m olarak değişmektedir.

Ambar Çadırında Havalandırma Nasıl Olmalıdır?

İçerisine koyulacak ürüne göre çok farklılık gösterse de ardiye çadırları genel ortam için menfez havalandırma sistemi yeterli görülmektedir. Eğer sıvı teması ve güneş ışını almasını istemiyorsanız pencere ve havalandırma yapılmamasını öneririz. 

Ambar Çadırı Kapı Ölçüleri Nasıl Olmalıdır?

Ambar Çadırı içerisinde tır girmesi gerekiyorsa minimum 3m eninde 4,2m yüksekliğinde kapı gerekmektedir, fakat içeriye tır girmeyecek ve forkliftle giriş çıkış olacaksa büyük kapılar rüzgarlarda tehlike arz ettiği için 2×3 veya 3×3 kapı ideal bir ölçü olacaktır.

DEPO ÇADIRLARI NASIL OLMALIDIR

null

İSKELET AKSAMI

İskelet aksamı gerçek galvanizli veya antipas boyalı olmalı, bulunduğunuz iklim koşullarına dayanabilecek bir çelik sistem kurulmalı makaslı sistem olmalı, demonte olmalıdır. Zemin veya en azından çadır makaslarının ayaklarının yere bastığı alan beton olması çadır ömrünü uzatacaktır.
null

Çadırda Astar ve Yalıtım Nasıl Olmalı

Bulunduğunuz iklim koşulu bu seçimde çok önemlidir. Sıcak iklimlerde farklı soğuk iklimlerde farklı yalıtım tercih edilmelidir. Çadır yapılardaki terleme kaynağı genel olarak toprağa kurulan çadırların dışardan içeriye su girmesi sonucu meydana gelmektedir. Yalıtım değeri 0,36 W/m2K Türkiye ortalaması için yeterlidir.
null

Çadır Kapısı ve Havalandırması Nasıl Olmalıdır.

Çadır sisteminde yalıtım ne kadar önemli ise havalandırmada o kadar önemlidir. Kapı sistemi kelebek yada kayar olarak tercih edilmeli  ekipmanın gireceği boyutta yapılmalıdır. Havalandırma sistemi baca sistemler yanı sıra fan sistemleri ile sağlanmalı iç m2 ölçüsüne ve içerisine koyulacak ürüne göre danışmanlar tarafından belirlenmelidir. Baca sistemine göre entegre pencere önerilir.
null

Brandası Nasıl Olmalıdır.

Yaptırdığınız sistemde en çok rüzgara ve güneş aşındırmasına maruz kalacak kısım dış brandadır. Bu branda aksamı çadır yapının %20-25 i kadara mal olur. 7 ila 10 yıl ömrü vardır ve değişimi oldukça basittir. Alevyürütmez, uv katkılı, 1100dtx çözgü sayısı ve  650m2/gr – 900m2/gr  özellikleri olan bir çadır depo çadırı için oldukça verimli olacaktır. m2 gramajından çok iç iplik sayısı ve kullanılan polyesterin kalitesi önemlidir.

DEPO ve HANGAR ÇADIRI

Depo çadırı sistemi kolay, hızlı ve ekomik olması ile ön plana çıkmaktadır. Acil çözümler için bire bir olan depo çadırları ayrıca kullanım ömrüm bakımından oldukça tatmin edicidir.

HAVALANDIRMA
ÖZELLİK SEÇENEĞİ
FİYAT CAZİPLİĞİ
ISI YALITIM

DEPO ÇADIRI FİYATI ve AVANTAJLARI

Depo Çadırı Fiyatı, Hangar Çadırı Fiyatı, Atölye Çadırı Fiyatı

Yapının size en büyük kaarı maddi ve zaman. Zaman kazandırması günlerce inşaat işiyle meşgul olmaktansa ortalama bir kaç günün akşamında kullanmaya başladığınız bir sistemin olması güzel bir olay.

  • İkinci el piyasası bulunur, çadır yapıyı bir kaç sene kullandıktan sonra satabilirsiniz.
  • Depolanacak ürünün verim kaybınızı önlemenize yardımcı olur.
  • Hızlıdır aynı gün kurulabilir, yeri değiştirilebilir
  • Bölgesine göre ruhsatlandırma gerekmez, demonte yapısı sayesinde belediye kanunlarında bahsi geçmemekte geçici barınak sayılmaktadır.
  • Meraya tarlaya yapılabilen tek sanayi yapısıdır.
  • Ev konforunda bir ortam sağlar.
  • Yüksek tavan yapısı depolama alanınızın artmasını sağlar.
  • Atölye olarak bile kullanıma uygundur.
  • Depo çadırı olarak uygundur. İçerisinde refah seviyesi yüksek olarak barınabilir.
  • Depo Çadırı çadırı fiyatı 2024 yılı itibari ile metrekare fiyatı (m2 fiyatı) 1250 TL ile 2550TL arası değişmektedir. En ufak hayvan çadırı yapısı 50-70 m2 ölçüleri ile başlamakta En Büyük çadır 10bin metre karelere kadar yapılabilmektedir.
  • Ayrıca depo çadırları Atölye Çadırı, Araç Garaj Çadırı, Yem Deposu, Gıda Deposu, Yanıcı Madde Deposu vb tüm sektörlerde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Depo Çadırı Örnek Videosu